Direct naar de inhoud

Kwinkslag liet ons kritisch nadenken over onze eigen vraag. Zo kwamen we écht tot de kern en uiteindelijk tot een beter eindresultaat.

Tessa Brink - Communicatieadviseur

Kwinkslag
Kwinkslag
Kwinkslag

De provincie Drenthe wil dat zoveel mogelijk mensen komen stemmen tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Het is daarom belangrijk dat de inwoners weten wat de provincie doet. De provincie heeft ons gevraagd om mee te denken over de manier waarop zij dat kunnen laten zien. Aan de hand van interviews en films vertellen vier inwoners van Drenthe over hun dagelijkse leven en welke rol de provincie daarin speelt.

korte films

“If you want me to speak for two minutes, it will take me three weeks of preparation. If you want me to speak for thirty minutes, it will take me a week to prepare. If you want me to speak for an hour, I am ready now.” – Winston Churchill

Je verhaal in twee minuten vertellen is een kunst. We hebben de ambassadeurs het hemd van het lijf gevraagd en op basis daarvan een strak script geschreven. Zo konden we hun verhalen kort en bondig vastleggen op film.

quote shots

Veel mensen vinden 30 seconden op social media al een eeuwigheid. Voor de snelle scrollers hebben we daarom quote shots gemaakt. Korte stukjes film met een kernachtige uitspraak. Dezelfde boodschap als de films, maar dan nóg korter!

Kwinkslag

portretfoto’s

Stemmers wachten ook op de bus. Een perfecte plek dus om ze te attenderen op de verkiezingen. Voor de posters met de oproep “Kom stemmen op 15 maart!” hebben we de ‘ambassadeurs van Drenthe’ er mooi opgezet.